Moja korpa
Vaša korpa je prazna
Pretraga gumaPutnička vozila
25.02.2014.

ContiEcoContact 5

 

U prošlosti, kombinacija kratkog puta kočenja na suvim i mokrim putevima i niskog otpora kotrljanja uvek se smatrala vrlo problematičnom. Vodeći evropski proizvođač pneumatika Continental sada uvodi na tržište novi proizvod koji ovaj problem rešava sa lakoćom – novi pneumatik ContiEcoContact 5). Kako bi pneumatik udovoljio zahtevima u pogledu minimalnog otpora kotrljanja i istog ili čak i višeg stepena sigurnosti vožnje, sve komponente pneumatika moraju proći ponovljeni razvoj, s tim da je posebna pažnja posvećena konstrukciji, profilu, smesi i gazećem sloju pneumatika.
Glavni ciljni konflikt predstavlja smanjenje otpora kotrljanja uz istovremeno povećanje sigurnosti. Na konflikt između otpora kotrljanja i upravljivosti može uticati konstrukcija pneumatika, a i smesa pneumatika može pomoći da se reši konflikt između niskog otpora kotrljanja i kratkog puta kočenja na mokrim putevima. Promena profila pneumatika omogućava povećanje kilometraže, a gazeći sloj može pozitivno uticati na osobine kočenja na mokrim putevima. Zahvaljujući svim tim poboljšanjima, novi pneumatik Kontinental postiže još bolje ukupne performanse pa čak i bolje izbalansirane vozne osobine. Tehničari Kontinentala su zbog toga posebnu pažnju posvetili svim ovim područjima i svojstvima u cilju ispunjenja svih zahteva za nove pneumatike za kompaktna vozila i za velike limuzine.
Novi pneumatik ContiEcoContact 5 proizvodi se za veličine naplataka od 14 "-16" i odobren je za brzine vožnje do 300 km/sat.

Brzinska kategorija: T - Y
Promer naplatka: 14 - 16
Širina pneumatika: 165 - 225
Serija: 70 – 50

Prednosti

- Smanjenje potrošnje goriva zahvaljujući optimizovanom otporu kotrljanja
- Visoka sigurnost prilikom kočenja i kratak put kočenja na mokrom
- Izvrsna upravljivost na suvim i mokrim putevima

 

Prijavite se ovde: