Moja korpa
Vaša korpa je prazna
Pretraga gumaPutnička vozila
28.10.2019.

CONTINENTAL TS860

Od jeseni 2016. godine sa WinterContact TS 860, Continental lansira novu zimsku gumu namenjenu vozilima više i srednje klase.

Na polju bezbednosti učinjen je stvarni napredak jer prilikom kočenja na mokrim zimskim putevima obavlja 5% bolji, čak i od svog izuzetnog prethodnika, gume TS850 a kočenje na ledu poboljšano je za 4% a ima i poboljšanja u vožnji po snegu. Kilometraža i otpor kotrljanja su u rangu sa uspešnim prethodnim modelom.

Dizajnirana za upotrebu u centralnoj i zapadnoj Evropi, ova premijum zimska guma će ove jeseni zameniti izuzetno uspešnu zimsku gumu TS850, koja je bila najuspešnija na 47 uporedna testa, koje su organizovali ugledni evropski časopisi, auto-klubovi i organizacije potrošača.

 

 

Ovaj napredak omogućen je kombinovanjem novim dizajnom šare sa Cool Chili jedinjenjem koje ima visok procenat silice a koji smanjuje put kočenja na mokrim putevima zahvaljujući svojim posebnim karakteristikama prijanjanja.

Takođe, nove su specijalne smole visokih performansi koji održavaju fleksibilnost jedinjenja čak i pri niskim zimskim temperaturama, što je dovelo do kraćeg puta kočenja na hladnom, vlažnim, ledenim i snegom pokrivenim površinama.

 

Da bi omogućili efikasnije kočenje, čak i na poledici, inženjeri razvoja guma Continentala, pošli su do onoga što zovemo tečni sloj drenaže.Prilikom kočenja na ledu, film vode nastaje ispod gazišta i koji značajno smanjuje kontaktne površine gume sa putem. Nova tehnologija, uključujući dodatni odvodni kanal oblikovala u bloku gazeći sloj, omogućava vodi da se isuši brže nego što je to ranije bilo moguće, time pobiljša efikasnost kačenja na poledici.

Takođe, nova usmerna šara gazišta u obliku slova V - SnovCurve tehnologija, sa visoko-grip strukturama 3D žleba zida, povećava naleganje i obezbeđuju bolju vuču na snegom pokriven putevima.

Testovi za Continental TS 860

 

Prijavite se ovde: