Moja korpa
Vaša korpa je prazna

Gume sa starim DOT-om

DOT -  Department of transport (Ministarstvo saobraćaja) .Vladino ministarstvo u SAD koje je zatražilo ovo označavanje na svakom pneumatiku na tržištu u Severnoj Americi kako bi se olakšala kontrola kvaliteta proizvoda pomoću kodova koji identifikuju tačno vreme proizvodnje.
Ipak, ova tri slova, tj. cifre posle njih, su postale sredstvo za stvaranje pogrešnog shvatanja starenja pneumatika.

Datum proizvodnje sam ne definiše starost guma.

Nekada je guma bila više podložna starenju, međutim danas, primenom novih antioksidanata, starenje guma godišnje je neznatno, pogotovo pri pravilnom skladištenju.

Svi testovi ukazuju da nema razlika u performansama novih i nekorišćenih guma starih tri godine

Proizvođači (Michelin, Continental....) potvrđuju.da se dobro uskladišteni i nekorišćeni pneumatici mogu prodavati kao novi do 5 godina njihove starosti a koristiti, uz povremene kontrole, do 10 godina njihove starosti.

Ubrzano starenje počinje kada se guma montira i izloženi suncu, temeperaturama, slučajnim kontaktima sa rastvaračima, nedovoljnom pritisku, uslovima na putu i dr.

Ipak, obzirom na stalne inovacije u tehnologiji guma i dezenima a u cilju davanja prioriteta prodaji najnovijih modela guma, to smo gume proizvodnje 2015 i starije deklarisali kao Gume sa starim DOT-om i snizili cene do 80%.

Uz kupovinu ovih guma ne dobijate garanciju prodavca.

Ovde možete pregledati ponudu guma sa starim DOT-om