Moja korpa
Vaša korpa je prazna
Pretraga gumaPutnička vozila

Kamionska ordinacija

Pribor za kamionsku ordinaciju -
CENTRIRANJE TRAPA

Prvi "I-Track" na Balkanu!

Najsavremeniji uređaj za reglažu trapa privrednog programa u Svetu, vodeće firme u toj oblasti, "Josam" i jedini u Srbiji nalazi se u našem servisnom centru.

Veliku glavobolju vlasnicima velikih prevozničkih firmi zadaje podatak da jedan kamion, ukoliko mu je trap "ispao iz ose", godišnje ima od 500 pa i do 1000 evra veće troškove samo u oblasti potrošnje goriva i guma. Ako se tome dodaju troškovi vezani za istrošenost pneumatika i drugih delova, glavobolja je još veća. Jasno je - kamion mora na reglažu, ali ako se ona ne uradi na pravi način, stvara se novi niz problema i dolazi do još većih troškova. Stručnjaci kažu da je u tim situacijama najbolje je opredeliti se za sigurno rešenje, odnosno reglažu trapa na adekvatnom uređaju, koju će odraditi stručno, kvalifikovano lice.

Švedski kvalitet

Jedna od kompanija čiji je cilj da bude vodeća u svetu, na polju opreme i metoda za reglažu i ispravljanje komercijalnih vozila, je švedski Josam. U isto vreme, jedna od ključnih delatnosti ove firme je školovnje kadra za sigurno i pravilno korišćenje te opreme, pa se kvalitetne reglaža trapa kamiona, autobusa i drugih komercijalnih vozila, ne dovodi u pitanje.

Sam proces reglaže trapa zasniva se na centralnoj liniji vozila, tj. pravcu kretanja, a ne položaju zadnje osovine, što je slučaj kod drugih proizvođača. Naime, Josamov uređaj usmerava sve osovine i točkove u pravcu kretanja vozila , dok reglaža drugih proizvođača uzima pogonsku osovinu u nizu kao referentnu, a koja je u najvećem broju slučajeva i sama van ose. Time su merenja totalno pogrešna i mogu dovesti do još većih problema na vozilu. Josamov "I- Track" sva merenja radi preko mernih glava koje se postavljaju na osovinu i laserom preko fiksnih meta vrše očitavanje usmerenosti točkova, što samu operaciju reglaže, od postavljanja do štampanja izveštaja svodi na svega 7-8 minuta. Iz navedenih razloga, jedino ovaj uređaj poseduje sve zvanične homologacije proizvođača kamiona, autobusa i priključnih vozila među kojima su: Mercedes, MAN, Iveko, Volvo, Skanija, DAF, Reno i drugi.